new kitchen transforms a condominium on Logan Circle

This condominium, situated directly on Logan Circle, might have one of the most historic and prestigious addresses in the city, but the building was actually built in 2000, filling a longstanding gap in the otherwise beautifully preserved circle. As such, finishes and layouts in the building are typical 20th C. luxury builder grade.

The owner of this 1,900 square foot triplex brought aggregate in to upgrade and modernize the finishes and layout of the main level of the condominium, which was designed in 2000 as a series of small, well-defined spaces: a living room at the main entrance with windows looking out over Logan Circle, a dining area in the center of the unit defined by traditional columns and bulkheads, and at the rear of the unit, a walled-in kitchen at one side and a fourth small room, used as a den, on the other side.

Aggregate opened the whole space up by eliminating the dining room in the center of the unit, creating a much larger open living area. The kitchen, rather than being closed in by a wall protruding into the space, is lined up along the far wall toward the rear of the space, with an island facing the new dining area (formerly the den), defined by a dramatic modern globe light fixture. Crisp, modern interior doors and hardware replace the old builder-grade materials, and the whole main floor is brightened significantly with the installation of all-new recessed lighting.

Builder: WT Construction LLC
Project completion: Summer 2016